25 juli 2014

Yoghurtijs met blauwe bessen

Een heerlijk ijsje dat ruikt en smaakt naar zomer. Het ijs is zacht-romig, precies zoet genoeg en je proeft de blauwe bessen. Er zijn maar drie ingredi├źnten, maar juist dat maakt het ijs zo puur van smaak. Ik maak er ijsjes aan een stokje van, maar het doet het ook prima als schepijs.

6 stuks

400ml griekse yoghurt 10%
100g suiker
200g verse of diepvries blauwe bessen


Was de bessen en doe ze in een pannetje samen met de suiker. Doe er een lepeltje water bij of kneus een paar bessen zodat er wat vocht vrij komt. Al roerende op een zacht vuurtje aan de kook brengen. Laat de bessen barsten en zacht worden en de suiker smelten. Van het vuur halen en door een zeef halen. Je kunt het natuurlijk ook pureeren en dus ook de velletjes gebruiken, maar dan zal de structuur van het ijs iets korreliger maken. 

Als de puree afgekoeld is, meng het met de yoghurt en vries het in de ijsmachine. Stoppen als het nog aan de zachte kant is, als je er lolly's van gaat maken. Met een lepel in de vormen drukken, even kloppen met elk vormpje zodat de luchtbellen kunnen ontsnappen en in de vriezer zetten. Over een uur of 2 (afhankelijk van hoe goed de vriezer koelt) heb je heerlijke ijsjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling