4 juli 2011

Witteboontjespate met zongedroogde tomaten

Een smaakvol vegetarisch gerecht, lekker voor op de brood of als borrelhapje met crackers en rauwkost. Ideaal voor warme zomeravonden.

300 g uitgelekte witte bonen
1 ui, gehakt in kleine blokjes
3-4 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
bosje peterselie
een paar bladjes lavas en salie
4-5 zongedroogde tomaten op olie
1 eetlepel kappertjes
1 theelepel paprikapoeder
sap van halvecitroen
zout en peper naar smaak

De gesnipperde ui en gepelde en geplette knoflookteen bakken in een paar eetlepels olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn.

De uitgelekte bonen pureren in een keukenmachine samen met de citroensap en het gebakken knoflookteentje. Het mag een gladde puree worden of een grove pasta. De puree overbrengen naar een kom.

Zongedroogde tomaten, kappertjes en verse kruiden fijnhakken, met een mes of in de keukenmachine. Het moet echter geen puree worden. Samen met paprikapoeder en gebakken uitjes door de bonenpuree roeren. Als het te dik lijkt, wat olijfolie toevoegen of een eetlepel koud water. Op smaak brengen met peper en zout. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling