13 oktober 2012

Winterpeensalade met rozijnen

Zoekt u ook wel eens de keuken af voor een lekkere en voedzame tussendoortje, het liefst eentje die geen moeite kost? Deze salade kan een oplossing zijn, voor mij is het de laatste tijd zeker het tussendoortje van de maand. Het is zoet, met een warme pittige noot van mosterd, vullend en ook nog eens heel verantwoord. Het blijft goed op smaak zo'n drie dagen in de koelkast, de rozijnen zuigen de dressing en sappen op en worden lekker dik en vol. Ik maak dus een flinke hoeveelheid en heb dan altijd een portie paraat. Natuurlijk kan deze salade ook als een heerlijk bijgerecht dienen.

4 porties als bijgerecht

2 flinke winterpenen
handjevol rozijnen
handjevol zonnebloempitjes
1 eetlepel honing
1 flinke eetlepel scherpe grove mosterd
1-2 eetlepels citroensap
3 eetlepels olie, ik gebruik walnotenolie

De winterpenen schillen en grof raspen, zonnebloempitjes roosteren in een schoon pannetje tot ze licht verkleuren en lekker gaan ruiken. De rozijnen, peen en zonnebloempitjes in een ruime kom doen en de dressing eroverheen gieten, goed door elkaar heen husselen en serveren.

Voor de dressing honing, mosterd, citroensap en olie in een schaaltje opkloppen tot er een dikke dressing ontstaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling