2 juni 2015

Warme salade met verse schapenkaas

Meestal moet je moeite doen om een lokale product te vinden dat echt bijzonder is. En soms zit het op je te wachten in je supermarkt om het hoekje. Zo ben ik deze verse schapenkaas van het schapenbedrijf Montsma uit Kollum tegengekomen. En lekker dat hij is! Als je meteen associaties met geitenkaas krijgt, zal ik je zeggen dat de schapenkaas niets met geitenkaas te maken heeft. Deze kaas in het bijzonder is zo mild, zacht, hij doet me aan een goede ricotta denken en aan een romige burrata. Ik eet het dan ook het liefst vers met verschillende salades. In de plannen is nog een taartje met warme schapenkaas.

Deze salade is wat mij betreft een voortreffelijke combinatie van zoet, zuur en hartig en de romige kaas maakt het compleet. Heerlijk als een frisse begin van een maaltijd of een lichte lunch met wat verse brood.

4 porties

200g verse schapenkaas
2 rijpe tomaten
2 rijpe nectarines
1 flinke rode ui
2 eetlepels goede olijfolie
citroensap
zout en peper
verse bieslook, gesnipperd en evt. bieslookbloem

De ui schillen en in 8 partjes snijden. De nectarines en tomaten wassen, pit en kroon verwijderen en ook elk in 8 partjes snijden. Licht besprenkelen met olijfolie en op een hete gril of barbecue snel roosteren, een keer omkeren (ze hoeve niet gaar te worden, alleen mooi aangebraden van buiten). 

En dit is waar het om te doen is, verse schapenkaas:

De groente en het fruit op een bord schikken, een stukje kaas erbij leggen. Op smaak brengen met zout en peper (let op, als je kaas al behoorlijk zout is, zou ik de zout overslaan), besprenkelen met olie, citroensap en wat fijn gesnipperde bieslook. Versieren met wat bieslookbloemetjes en nog warm opdienen. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling