16 augustus 2011

Warme salade van doperwtjes, ijsbergsla en bosui

Dit gerecht is een variatie op Franse klassieker: snel te bereiden, fris, knapperig en licht. Met een plak verse brood is het een uitstekende vegetarische lunch.

2-4 porties

200 g verse of diepvries doperwtjes
3 bosuitjes
halve krop ijsbersla
1 eetlepel water
eetlepel roomboter
zout, peper en wat citroensap

De bosuitjes wassen en in dunne plakjes snijden. Samen met doperwtjes in een pan doen, water toevoegen en op een niet te hoge vuur gaar koken.

 

Sla wassen en in repen snijden, in de pan doen en het snel laten slinken.

 

De pan van het vuur halen, roomboter (absoluut geen margarine of braadboter, ga voor de enige echte hier) toevoegen en al roerende laten smelten. Samen met de sap van de groente zal het een romige sausje vormen.

 

Met een beetje zout en versgemalen peper bestrooien, eventueel wat citroensap toevoegen en snel opdienen. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling