Warme geitenkaas en peterselie broodjes

Heerlijke broodjes, vooral lekker warm, maar ook koud zijn ze erg goed. Het deeg is prettig om mee te werken, erg soepel en blijft lang lekker, zeer geschikt ook voor andere soorten vulling, denk aan rulgebakken gehakt, roerbakgroente, maar ook fruit met een beetje suiker.

Deeg:
200 ml milde magere yoghurt
2 eetlepels olie
250 g bloem
¼ theelepel zout
1 eetlepel suiker
1 ½ theelepel droge gist

Vulling
100 g harde geitenkaas met brandnetel en knoflook
flinke bos peterselie

Beginnen met het deeg: yoghurt opwarmen, olie, suiker, zout en gist doorheen roeren.

 

Alle bloem toevoegen en kneden tot een soepele deeg. Afdekken met een schone keukendoek en laten 45 minuten rijzen.

 

Voor de vulling de geitenkaas in de keukenmachine verwerken, peterselie (allen blaadjes en hele fijne steeltjes) toevoegen en tot een korrelige massa fijnmalen.

 

De oven voorverwarmen op 180 C. De gerezen deeg nogmaals licht kneden en uitrollen tot een grote rechthoek (ongeveer 30x50 cm). De vulling verdelen over het deeg, aan de lange kant zo’n 5 cm vrij laten. Het deeg oprollen beginnend aan de gevulde lange kant, de stuk zonder vulling zorgt voor een mooie afsluiting.

 

De rol in driehoekjes snijden, en op elk broodje een blaadje peterselie opdrukken. Een van de hoekjes van de driehoekje moet wel gesloten zijn, anders vouwt het broodje open als het bakt.

 

De broodjes kun je met wat melk of room bestrijken voor een mooiere bovenkant, maar erg nodig is het niet. Bakken 20-30 minuten, tot ze mooi bruin zijn.

 

Geserveerd met een kop soep erbij zijn ze een maaltijd op zich.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling