Verse kaas en rauwkost salade

Frisse en toch vullende en romige salade, heerlijk met een plak brood voor bij de lunch. In Oekraïne wordt het ook als ontbijt gegeten – licht verteerbaar en toch voldoende om een goede basis voor de dag te krijgen. Het recept voor Oekraiense verse kaas.

150 g verse kaas
300 g fijn gesneden rauwkost
2 eetlepels gehakte peterselie en dille
100 ml zure room
zout en peper

Voor de rauwkost kunt u alle groente gebruiken die u rauw lekker vindt. Traditioneel worden radijsjes, komkommer, rode ui of lente ui, tomaat, paprika gebruikt. Alle groente in kleine blokjes snijden. Verse peterselie en dille zijn ook belangrijk, vooral dille is erg populair. De kaas goed vermengen met de zure room en zout en peper tot een gladde massa. Rauwkost toevoegen, goed door elkaar mengen en serveren met verse brood. Heerlijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling