Varkenskoteletten in lavendelmarinade

Geurige, malse koteletten, kleuren mooi op de gril dankzij de honing in de marinade. Tijm, rozemarijn en lavendel zijn een prachtige combinatie.

Dit recept is een mooie toevoeging voor de barbecue, maar lukken ook mooi in een grilpan op het fornuis. De marinade is ook geschikt voor lam of kip.

4 varkenskoteletten (ribkoteletten)
2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel lavendel (bloesem)
1 eetlepel rozemarijn blaadjes
1 eetlepel tijmblaadjes
½ citroen
2 eetlepels honing
1 theelepel zout
versgemalen peper

Van de citroen een paar dunne schilletjes afsnijden en uitpersen. Met de rest van de ingrediënten (behalve het vlees) in de blender fijnmalen.

 

De koteletten met de marinade bestrijken, goed afdekken en in de koelkast laten marineren, het liefst een nachtje, maar 3 uur zal ook voldoende zijn.

 

Het vlees op de gril of in een pan braden, goed in de gaten houden zodat het vlees mals blijft. Serveren met een groene salade en aardappeltjes uit de oven.

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Producten
Links
English