27 augustus 2012

Nieuws en fusion varkensvlees

Goed nieuws in het huishouden van Bonnefooigastronome: ik ben bevallen van een prachtige zoon, Daniël. Nu dat ik trotse mama ben, ben ik dat ook vooral, een mama. Weinig tijd over voor andere zaken, zoals koken, fotograferen, sociale leven of wat dan ook. Er wordt natuurlijk nog wel gekookt, maar vooral de snelle, makkelijke maaltijden. Een van deze maaltijden wil ik graag met jullie delen, met dank aan mijn man en Daniël, beiden hebben het mogelijk gemaakt: mijn man door op Daniël te passen en Daniël door even niet te moeilijk te doen.

Varkenshaaskarbonade met verse pruimensalsa

Dit gerecht is een m.i. goede voorbeeld van fusion, hierin wordt het varkensvlees gekruid met chinese 5-kruiden mix, daarna gegrild en geserveerd met verse, zoet-zure salsa van verse pruimen. Een bekende en tegelijkertijd nieuwe combinatie van smaken. Snel en makkelijk te bereiden, zeker een aanrader!

Voor 2 personen:

2 varkenshaaskarbonades
1 theelepel chinese vijfkruidenpoeder
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel verse citroensap
1 eetlepel honing
1/2 kleine rode ui
1 eetlepel fijngesneden verse munt
4 rijpe pruimen
zout naar smaak

Bestrooi de karbonades royaal met het kruidenmengsel, zout en bestrijk ze met olijfolie. Even laten staat terwijl de pruimensalsa gemaakt wordt.

Voor de salsa de ui fijn snipperen en 5-10 minuten laten marineren in de citroensap en honing. Daarna de pruimen ontpitten en in kleine stukjes snijden en aan de ui toevoegen. Goed door elkaar heen roeren en bestrooien met verse munt.

De karbonades grillen op barbecue of electrische/gas grill, 3-5 minuten is vaak al voldoende, maar het hangt een beetje van de dikte van het vlees af. Serveren met pruimensalsa en een extra drup olijfolie. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling