21 januari 2013

Tuinbonen met chorizo en feta

Dit is geen bijgerecht of voorafje, maar een goed gebalanseerde hoofdmaaltijd, al bevat het maar een handvol ingredienten en is razend snel te bereiden. Het gerecht heeft een mooie zomerse kleur, maar is vullend en zeer geschikt voor een koude winterse dag, zoals die vandaag. Verse tuinbonen zijn natuurlijk leuk, maar uit de diepvries doen ze het ook uitstekend.

Genoeg voor 4 porties:

800g tuinbonen
100g chorizo
100g feta
1 citroen
eventueel een paar eetlepels olijfolie

Kook de tuinbonen in water of stoom ze tot ze gaar zijn. Ik ontdoe de meeste van hun velletje, maar echt nodig is het niet, bij jonge tuinbonen is het velletje zacht en prima te eten. Geen zout aan water toevoegen, feta en chorizo hebben meer dan voldoende.

Snijd de chorizo in dunne plakjes en bak ze zonder olie in een pannetje tot ze mooi bruin zijn en flink wat vet los laten.

En nu het gerecht samenstellen: de bonen (uitgelekt, natuurlijk), chorizo en verkruimelde feta mengen, besprenkelen met flink wat citroensap en een beetje van de geraspte citroenschil. Als het geheel wat droog lijkt, nog een paar eetlepels olijfolie toevoegen. Serveren met een glas frisse rode wijn. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling