18 februari 2013

Hartige cake met zongedroogde tomaten, lente ui en rozemarijn

ja, het is echt cake, maar zonder suiker en gevuld met hartige dingen zoals kaas, salami en lente ui. Erg lekker in plaats van een boterham, ook makkelijk, want het behoeft absoluut geen beleg. En je kunt het zo gezond of ongezond maken als je het zelf wil.

3 eieren
50 ml olijfolie
120 ml melk, karnemelk of room
250 g bloem, kan voor de helft volkoren meel zijn
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel suiker
2 theelepels bakpoeder
handvol geraspte parmezaanse kaas
50 g in reepjes gesneden salami of ham of een handvol olijven
10 grof gehakte zongedroogde tomaten op olie
2-3 lenteuien, in ringen gesneden
1 eetlepel verse gehakte rozemarijn

De eieren, olie, zuivel, suiker en tomatenpuree samen in een kom doen en door elkaar heen roeren met een garde tot er een gelijke massa ontstaat. De meel met bakpoeder erbij doen en er een glad vrij dik beslag van maken.

De toevoegingen door het beslag heen roeren. Een cakeblik beboteren, bestuiven met bloem, het beslag erin gieten. Bakken in voorverwarmde oven op 180C ongeveer 40 minuten, testen met een houten prikkertje op gaarheid. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling