21 september 2015

Pruimencrumble met amandelen

Deze crumble is de perfecte combinatie van zacht en knapperig, zoet en fris. Serveer hem warm (niet heet!) met een bolletje vanilleijs of een scheutje vanillevla.

8 porties

Fruit:
1kg verse pruimen
50g suiker
1 eetlepel maizena
een snufje kaneel

Kruimels:
60g boter
60g lichte basterdsuiker
100g bloem
20g havermout
2-3 eetlepels sesaamzaadjes
30g amandelsnippers
snuf zout
1 theelepel vanillesuiker

Was het fruit, verwijder de steentjes en snij het in partjes. Meng het fruit met suiker, maizena en kaneel en leg het in een ovenschaal, druk het lichtjes aan.

Voor de kruimellaag de koude boter in blokjes snijden en met de vingers in de mengsel van bloem, havermout, suikers, zout en sesaamzaadjes wrijven. Daarna de amandelsnippers toevoegen en in een gelijkmatige laag over het fruit heen strooien. Bakken in voorverwarmde oven op 200C 20-30 minuten. Het is klaar zodra de bovenkant mooi goudenbruin is en er langs de randjes hier en daar beetjes prachtige paarse pruimensiroop beginnen te borrelen.

En dan even wachten tot het geheel afgekoeld is en lekker opscheppen. Keurige stukjes worden het niet, maar dat is juist ook niet de bedoeling. Gewoon een lepel erbij en genieten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling