2 autustus 2011

Provencaalse tomaten

Ik blijf voorlopig bij het tomatenthema, ten eerste, omdat ik ze zo lekker vind en ten tweede, omdat ze nu echt op hun best zijn. Dit heel eenvoudige recept is naar mijn smaak het beste met vlezige, volle roma-tomaten, maar ook trostomaten kunnen prima gebruikt worden. Echt trouw aan de origineel is mijn versie niet, maar zo zijn deze tomaten, wat mij betreft, het lekkerst. Deze warme kruidige tomaten met een knapperige jasje smaken goed als voorgerecht of als bijgerecht.

2 tomaten
1 teentje knoflook
een klein handvol peterselie en oregano
klein pistoletje of een stuk stokbrood
een beetje geraspte parmezaan of grana padano
zout en peper
een paar eetlepels goede olijfolie

Knoflook pellen en fijnhakken of persen, samen met de kruiden en brood tot grove kruimelmassa malen in een keukenmachine. Voeg de kaas en een paar eetlepels olijfolie toe, meng het goed door elkaar heen.


Tomaten wassen, in de lengte door midden snijden en schikken in een ovenvaste schaal. Met wat zout en peper bestrooien. De broodkruimels in een bergje op de tomaten leggen, met extra olie besprenkelen en bakken op 220C 15-20 minuten tot de brood mooi goudenbruin is.

 

Warm serveren, als voorgerecht server ik ze met een eenvoudige vinaigrette van olie, mosterd en azijn, met wat kappertjes en rode ui. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling