1 september 2013

Paprikash met varkensvlees

Op een of andere manier heeft varkensvlees slechte reputatie gekregen de afgelopen jaren. Het zou wel erg slecht voor je zijn, het stinkt, het is vet, noem maar op. Zou het zo zijn om de lieve schattige varkentjes in het leven te houden? Ik vind ze anders naast schattig toch ook erg lekker. En generaties verschillende naties, die heerlijke specialiteiten van varkensvlees maken, kunnen zich toch ook niet zo vreselijk vergissen, of wel?

Zachte stukjes vlees in rijke, volle saus met paprika en creme fraiche. Serveren met eiernoedels of luchtige aardappelpuree.

4 flinke porties

600g magere varkenslappen
2 eetlepels olie (of reuzel, als je durft)
2 eetlepels paprikapoeder
1 theelepel zout
1 grote ui
3 verse paprika's, rood en/of geel
2 flinke knoflooktenen
2 stengels bleekselderij
200ml tomatensap
1 volle eetlepel bloem
1-2 flinke eetlepels creme fraiche
wat verse bieslook om mee te serveren

Schil indien nodig en snijd alle groente in kleine stukken. Snijd het varkensvlees in blokjes. Bestrooi het vlees met zout en bloem.

Braad het varkensvlees in 1 eetlepel olie op vrij hoog vuur tot er mooi gouden kleur ontstaat. Schep het uit de pan en doe het in een braadpannetje. In dezelfde pan alle groente (inlcusief fijngemaakte knoflook) in de resterende olie sauteren tot de uien glazig zijn. Afblussen met de tomatensap. Het vlees erbij doen, de paprikapoeder en het geheel op heel zacht vuurtje braden totdat het vlees helemaal uit elkaar valt, zo'n anderhalf tot 2 uur.

Voor het serveren de creme fraiche erdoorheen roeren en besprenkelen met verse gesnipperde bieslook. Eet smakelijk!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling