9 september 2012

Marmercake met sinaasappeltwist

Marmercake is goed bekend en geliefd, dit recept is een variatie daarop. Chocolade beslag is gecombineerd met sinaasappelbeslag met spikkels chocolade erdoorheen. Dus eigenlijk is het marmercake met sinaasappel-stracciatella twist. Maar wat een mondvol, zeg!

120 g roomboter, op kamertemperatuur
200 g suiker
100 ml creme fraiche
2 eieren
200 g bloem
snuf zout
1 theelepel bakpoeder
rasp van 1 sinaasappel
3 eetlepels cacaopoeder
100 g pure chocolade, fijn gehakt

De roomboter en suiker opkloppen tot het lichter wordt van kleur. Eieren toevoegen en blijven mixen, daarna de creme fraiche. Alle bloem met zout en bakpoeder erbij doen, snel mixen tot er een vrij dikke beslag ontstaat. Verdelen in 2 ongeveer gelijke delen.

Aan de eerste deel rasp en chocoladestukjes toevoegen, aan de tweede cacaopoeder en een eetlepel water (zo blijven beide beslagen van ongeveer gelijke dikte).

Een cakeblik beboteren en bestuiven met bloem, daarna om en om met een eetlepel beide beslagen in het blik doen. Bakken in voorverwarmde oven (170 C) ongeveer 45 minuten. Het beste blijft, natuurlijk, het testen van de cake met een houten prikkertje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling