Mandarijn trifle met standyoghurt

Eenvoudige desert voor een herfstavond. De milde, romige standyoghurt complimenteert knapperige koekkruimels en bitter-zoete mandarijntjescompote.

Het recept is genoeg voor 4 kleine toetjes of 2 grote, voor de echte zoetekauw.

Voor de koekkruimels:

30 g roomboter
30 g suiker (waaronder een zakje vanillesuiker)
50 g bloem

Alle ingredienten met vingertoppen wrijven totdat er een kruimenmassa ontstaat. Deze in een bakblik doen en op 200C knapperig en goudenbruin bakken

Voor de mandarijnenkompote:

4 mandarijnen
50 g suiker
1 klein kaneelpijpje
Sap van 1/2 citroen
1 eetlepel Cointreau (leuk, maar hoeft niet per se)

Van 2 mandarijnen de rasp eraf halen, alle mandarijntjes zorgvuldig pellen, verdelen in partjes en de partjes in kleine stukjes snijden. Het makkelijkst gaat het met een keukenschar boven een pan waarin de compote gemaakt wordt, zo kan alle sap opgevangen worden. Ook belangrijk om alle pitten te verwijderen.

Suiker, kaneel, citroensap toevoegen en op een zachte vuurtje 10-15 minuten stoven. Kaneelpijpje verwijderen, eventueel cointreau toevoegen.

Toetjes samenstellen:

Alle ingredienten moeten goed gekoeld zijn!

In elk glas of kopje een laag koekkruimels leggen, een paar lepels compote en daarna flink wat yogurt. Desgewenst herhalen. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Producten
Links
English