7 januari 2013

Gelukkig, gezond en verrukkelijk 2013 allemaal!

Nu het nieuwe jaar is begonnen, lijkt zowaar de hele wereld ineens te lijnen. Ik kan me wel wat voorstellen bij het verlangen naar lichter, gewoner voedsel na de feestdagen, maar mensen, kom op zeg! Goed, dat moest me van het hart. En omdat ik erg opstandig word van dit soort algemene gektes, heb ik een recept dat verre van verantwoord of licht is. Macaroni and cheese, maar dan wel een versie die ver van de oranje poeder-uit-een-pakje van Kraft staat. Met echte kaas, smaakvol, romig en helemaal niet goed voor je lijn. Je bent gewaarschuwd.

4 ruime porties

250g elleboogmacaroni
200g kaas
100g roomkaas
1 ei
200ml melk
2 eetlepels roomboter
1 theelepel paprikapoeder
1 pakje saltine crackers
1 eetlepel olijfolie
1 ui
250g champignons
2-3 lenteuitjes, gesneden in dunne ringetjes

De macaroni in een ruime hoeveelheid goed gezouten water net niet al dente koken, dus een tikje onder dan wat je normaal gesproken zou serveren. Afgieten en aan de kant zetten.

De ui en champignons schoonmaken, de ui fijn snipperen en de champignons in plakken snijden. Ze samen in 1 eetlepel olijfolie sauteren, tot de ui glazig is en begint licht te kleuren.

Voor de saus roomkaas, ei, melk en paprikapoeder samen glad roeren, geraspte kaas toevoegen. Ik gebruik een mix van jonge en oude goude, jonge voor de smeuigheid, oude voor de pittige smaak. Je kunt ook emmentaler of goede scherpe cheddar gebruiken.

Aan de saus de pasta, champingons en ui en lenteuien toevoegen, goed doorroeren. Een ovenvaste schaal beboteren en de mix erin overbrengen.

De crackers fijn maken en mixen met een eetlepel gesmolten roomboter. De bovenkant van het gerecht hiermee bedekken. De schotel in de voorverwarmde oven doen (200C) en ong. 20 minuten bakken, totdat de bovenkant mooi goudenbruin is.

Serveren met een eenvoudige groene salade. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling