27 mei 2012

Kwarktaart uit de oven met frambozen

Dit gebak is gebaseerd op de Duitse kasekuche, een zachte en vochtige taart gemaakt van kwark. Het is redelijk snel en gemakkelijk te maken, ik vind het erg lekker met frambozen, maar ook ander zomerfruit zal het heel goed doen.

8 porties

500 g magere kwark
150 g suiker
zaadjes uit halvestokje vanille of een theelepel vanillesuiker
3 eieren
100 g roomboter
5 afgestreken eetlepels griesmeel
snuf zout
200 g frambozen (diepvries is prima) of ander zomerfruit

De oven op 180C voorverwarmen.

Roomboter smelten, suiker, vanille, zout en eieren er doorheen kloppen. De kwark toevoegen, roeren tot er een egale massa ontstaat. De griesmeel erdoorheen roeren.

Een bakblik van ongeveer 20x20 cm licht met boter bestrijken en het beslag erin gieten. Schoongemaakte fruit over het hele oppervlakte verdelen, als het ingevroren was, hoeft het niet ontdooid te worden.

Het gebak in de oven zetten voor ongeveer 40 minuten, het is gaar als het terugveert nadat je het met vinger aanraakt.

Serveren met chocolade- of frambozensaus, ik vind het vooral goed als nagerecht. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling