Gevulde honingkoekjes

 

Deze koekjes zijn leuk om te maken, erg geurig en kunnen lang bewaard worden, ze zijn op hun lekkerst na een ongeveer een week in de koektrommel.

Voor het deeg:
150 g honing
100 g boter
1 ei
300 g bloem
1/2 theepel soda
snufje zout
een mespunt van gemalen kardemom, nootmuskaat, gemberpoeder, kaneel
2 kruidnagels
een paar repen dun afgesneden sinaasappelschil

Voor de vulling:
handjevol rozijnen, geweld in hete thee, evt. met een scheut rum
50 gram amandelspijs

Honing opwarmen op bain marie met alle kruiden en sinaasappelschil, totdat de geur goed vrij komt en de honing warm is en dunner.
Van de warmtebron halen, kruidnagel en sinaasappelschil weggooien. De boter erdoorheen roeren totdat het opgelost is, daarna een ei.


Soda, zout en bloem toevoegen en het deeg lang en goed kneden. Hier is het verschil zichtbaar tussen het zachte, plakkerige deeg in het begin en het stevige, bijna wasachtige na een kwartier kneden.

Na het kneden het deeg in plasticfolie wikkelen en het liefst 2 dagen in de koelkast laten rusten. Daarna een halfuur op kamertemperatuur laten komen, kleine bolletjes ter grootte van een flinke knikker vormen. Elk vullen met 4-5 rozijntjes of een klein klontje amandelspijs en weer tot een bolletje oprollen.


Bakken op 200 C 15-20 minuten. Koekjes zien er mooier uit als ze met geklutste ei bestreken zijn, gewoon volledig met een kwastje of een leuk motiefje aanbrengen met een penseeltje - afhankelijk van uw creativiteit en beschikbare tijd.

Eet smakelijk!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling