13 juli 2016

Salade met zalm, avocado en citrusdressing

Een eenvoudige te maken, maar een erg lekkere salade met een frisse citrus dressing met sesamzaadjes. Lekker als lunch met wat verse brood of als voorgerecht.

4 porties als voorgerecht

200g jonge bladsla mix
1 rijpe avocado
2 tomaten
200g gerookte zalm
1 kleine rode ui
sap van 1/2 sinaasappel
sap van 1/2 citroen
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

De avocado pureren met een beetje zout, peper en een flinke scheut verse citroensap. De ui schillen en in dunne (halve)ringen snijden, tomaten in dunnen plakjes. Sla, tomaat, ui, avocadopuree en zalm op borden schikken.

Voor de dressing de sinaasappelsap en de rest van de citroensap mengen met de mosterd, olijfolie en sesamzaadjes. Goed schudden in een flesje of opkloppen met een garde en over de salades verdelen. Of eventueel apart serveren zodat iedereen naar eigen smaak de dressing toevoegt. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Producten
Links
English