24 november 2014

Haringsalade met appel en romige dressing

Deze salade is geinspireerd door de Duitse keuken, vrij eenvoudig, maar erg lekker en weer een leuke manier om de haring op te pimpen.

4 porties

3-4 zoute haringen
1 kleine appel
1 kleine rode ui
1 zoet-zure augurk
eetlepel kappertjes
handjevol gehakte peterselie en bieslook
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels zure room
een beetje citroensap
een volle theelepel mierikswortel (uit het potje)

De haring, appel, ui en augurk in plakjes snijden - naar eigen smaak klein of groot. Meng ze met de kappertjes en de helft van de peterselie en bieslook.

Voor de dressing de mayonaise, zure room en de bereide mierikswortel mengen, op smaak brengen met citroensap en de resterende kruiden toevoegen. Eventueel wat zout en peper toevoegen, ik vind ze meestal niet nodig gezien de zoute ingredienten in de salade. 

De dressing over de salade schenken, serveren met roggebrood of warme krielaardappeltjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Producten
Links
English