20 december 2013

Avocadosoep met hollandse garnalen

Ik ben dol op hollandse garnalen, zo lelijk en worm-achtig als ze zijn, zo smaakvol zijn ze. Dit soepje koppelt ze met avocadosoep en tomaten, zeker een goede combinatie en de garnalen blijven de ster van het gerecht. De soep kan geserveerd worden als een voorafje maar maakt ook voor een spannende amuse-bouche.

4 porties (als voorgerecht)

1 grote rijpe avocado
1 limoen
200 ml koude groentebouillon
2 kleine zoete tomaten
100g hollandse garnalen
verse bieslook
zout en peper
olijfolie

De avocado samen met de groentebouillon pureren, op smaak brengen met zout, peper en limoensap. Goed koud laten worden in de koelkast. De tomaten ontvellen en ontdoen van zaadjes, het vlees in kleine blokjes snijden.

De soep in kommen doen, of in borrelglaasjes, indien als amuse-bouche geserveerd. Garneren met tomaat, fijn gesneden bieslook, garnalen en een drup olijfolie. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Producten
Links
English