14 januari 2016

Zoete pasta met verse kaas

Het was voor mij als kind een traktatie als mijn oma restjes verse pasta kookte en deze serveerde met gezoete volle verse kaas. Het hoofdgerecht - vaak een soort gevulde pasta uit het Oekraïense keuken - hoefde voor mij dan niet eens meer. Dit simpel gerechtje is gebasseerd op die herinnering. Ja, het is inderdaad licht zoet, maar ik zou het absoluut niet als een nagerecht serveren - te machtig en vullend. Het is dus een pasta voor de zoetekauw.

4 porties als voorgerecht

280g gedroogde pasta, bv fusilli
200g roomkaas
200g hüttekäse
2 handenvol gedroogde gewelde abrikozen
2 handenvol pistachenootjes
een beetje vanillesuiker en citroenrasp en sap
2-3 eetlepels honing (of meer)

Kook de pasta in een ruime hoeveelheid gezouten water. Terwijl de pasta aan het koken is, kan de saus bereid worden: de abrikozen in reepjes snijden, de nootjes grof hakken. De kazen door elkaar roeren met de vanille, honing, en citroenrasp en sap. Houd een beetje van de nootjes en abrikozen apart, roer de rest door de kazen.

Zodra de pasta beetgaar is, giet het af en meng in de saus. Serveer op verwarmde borden, bestrooi met de gereserveerde nootjes en vruchtjes en eventueel wat extra honing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Producten
Links
English