1 juli 2011

Hondenkoekjes met pindakaas

Deze koekjes zijn vrij gemakkelijk te bereiden, honden zijn er dol op en als hondenbaasje kun je ze ook eten. Smaken ze? Als je mij vraagt, smaken ze niet veel slechter dan de ligakoeken en zijn daarbij zeker een verantwoord tussendoortje.

Voor 40 middelgrote hondenkoekjes:

150 g kwark
1 ei
2 eetlepels rietsuiker
150 g pindakaas
1 eetlepel olijfolie
50 g tarwezemelen
200 g tarwebloem

Kwark, ei, suiker, pindakaas en olijfolie door elkaar heen roeren tot er een gladde, redelijk dikke massa onstaat. Alle bloem en zemelen in een keer toevoegen, het deeg goed kneden tot een soepel en zacht deeg. Het deeg 10-15 minuten laten rusten. Daarna uitrollen, zo'n 5 mm dik, met een vorm koekjes uitsteken of het gewoon in stukjes snijden met een mes. Bakken in voorverwarmd oven op 180 C ongeveer 15-20 minuten, de koekjes moeten mooi goudbruin en vrij droog worden. Ze kunnen lang bewaard worden in een koektrommel.

 

Getest en goedgekeurd:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling