3 november 2012

Havermoutkoekjes Cornucopia

Ze zijn zacht, dik en barstensvol allerlei lekkere toevoegingen: kokos, amandelen, chocolade, gedroogde cranberries. Eigenlijk zijn ze meer snoep dan koekjes, maar wie zou klagen? En je kunt altijd zeggen dat ze gezond zijn omdat het havermoutkoekjes zijn.

30 kleine koekjes

120g roomboter op kamertemperatuur
100g lichte basterdsuiker
50g kristalsuiker
100g bloem
100g havermout
1 ei
1/2 theelepel vanille extract
snuf zout
1/2 theelepel bakpoeder
50g geraspte kokos
100g geroosterde amandelen, gehakt
100g stukjes pure chocolade
100g gedroogde cranberries

De boter luchtig kloppen met de suikers. De ei toevoegen en goed mixen. Daarna de vanille extract, zout, bloem, havermout, kokos (gewoon het droge spul uit een pakje) en bakpoeder erdoorheen mengen. Het deeg zal behoorlijk dik en plakkerig zijn. Daarna de amandelen, chocolade en cranberries goed inmengen.

De oven op 180C voorverwarmen. De koekjes ter grootte van een walnoot vormen, licht pletten. Ze op een bakplaat leggen, bekleed met bakpapier, ruim van elkaar verwijderd. Bakken 13-15 minuten, of anders tot ze gouden bruin zijn.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling