14 juli 2014

Zomerse groentesoep met verse kaas

Dit is een van mijn favoriete zomersoepjes. Het idee hiervan kreeg van een goede kookvriendin uit Kazachstan. Daar doen ze de kruidige verse kaas in een maaltijdsoep met verse pasta, maar ook wel eens bij een andere soep. Dit gerecht is erg licht, snel en gemakkelijk te bereiden, dankzij de kruidige kaas wordt de saaie groentesoep een ware traktatie. Het geheel is veel meer dan de som der delen!

300g verse groente naar wens
1 l lichte groente- of kippenbouillon
3 volle eetlepels fijngehakte verse fins herbes
100g cottage cheese
100g monchou of philadelphia
zout en peper naar smaak

De groente in kokend bouillon doen en zachtjes laten koken totdat ze mooi beetgaar zijn. Ik kies altijd voor de groente die vers zijn en mij aanspreken, het is leuk als er wat variatie in kleur is. Eigenlijk is het ook mogelijk om de kleine restjes verse groente in de koelkast op te maken: dat laatste worteltje, stukje paprika of courgette, een handjevol sperzieboontjes of peultjes.

Terwijl de soep kookt, de kazen mengen samen met de kruiden, op smaak brengen met zout en peper. Strikt genomen gaat het om zachte kruiden, zoals peterselie, dille, dragon, basilicum, maggiplant enz. Varieer daar naar hartelust mee, als de combinatie je maar smakelijk lijkt.

De soep in de voorverwarmde borden doen, in elk bord een quenelle van het kaasmengsel. Genieten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling