17 augustus 2013

Geroosterde bloemkool

Dit is een recept voor alle liefhebbers van beetgare groente. De bloemkool bereid op deze manier is knapperig, met lekkere geroosterde randjes, op smaak gebracht met parmezaanse kaas en citroenrasp. Een verslavende, gezonde lekkernij.

2 porties

1/2 bloemkool
2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
snuf zout
versgemalen peper
1/2 theelepel verse citroenrasp

De bloemkool wassen en in roosjes verdelen. De roosjes in 3-4 stukjes snijden zodat ze allemaal ongeveer evengroot zijn. Besprenkelen met zout, peper, olijfolie, kaas en citroenrasp, goed omschudden.


De oven op 230C voorverwarmen. De bloemkool op een bakblik doen, in een laag en 20-25 minuten roosteren, wel een paar keer omscheppen zodat het gelijkmatig gaart. Hoe lang u hem roostert is afhankelijk van de gewenste garing. Ik vind groente lekker als ze nog behoorlijk knapperig zijn. Zo ziet het gerecht eruit na 20 minuten in de oven.

Voor het opdienen kan de bloemkool licht besprenkeld worden met citroensap en wat verse peterselie, maar dat is absoluut geen must. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling