4 juni 2012

Gegrilde courgette met feta, zongedroogde tomaat en munt

Dit is een volmaakt gerecht voor de zomerse barbecue. Gelukkig hoeft het regen (zoals vandaag) niet in de weg te staan, met een goede gietijzeren grillpan kan het ook goed thuis gemaakt worden. Serveer het als bijgerecht bij gegrilde vlees, of als warme salade met vers brood voor een lichte maaltijd.

4 porties

3 courgettes
3-4 eetlepels goede olijfolie
een teentje knoflook (kan ook zonder)
10 zongedroogde tomaten
100 g feta
een bosje verse platte peterselie
5-10 blaadjes verse munt
rasp en sap van een halve citroen
zout en versgemalen peper

De courgettes wassen en in partjes/stukjes snijden, niet te fijn. In een ruime kom doen, heel licht zouten, wat peper en 2-3 eetlepels olijfolie toevoegen, eventueel een uitgeperste knoflookteen. Voorzichtig husselen zodat olie alle stukjes bedekt.

 

De grill of de grillpan goed heet laten worden en de groente snel aanbakken aan alle kanten. Het moet wel mooi knapperig blijven! De courgettes, die gaar zijn, in een geschikte schaal leggen.

 

In de tussentijd de dressing bereiden: tomaatjes en kruiden fijn snipperen, feta verkruimelen. In een kom samen met een eetlepel olijfolie, citroensap en rasp mengen, een beetje versgemalen peper toevoegen, geen zout.

 

De dressing op de courgette doen, aan tafel al mengen (of niet). Het gerecht smaakt ook uitstekend koud. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling