Tomaat gevuld met ei uit de oven

Tomaat en ei zijn een classieke combinatie, dit is een variatie op het gerecht. Volgens mij is het zo lekker door de umami smaak van de ingredienten: eidooier, tomaat en oude kaas hebben het alledrie. Een mooie uitgebreide ontbijt of brunch, maar persoonlijk zie ik dit ook als avondeten zitten.

4 tomaten
4 eetlepels oude kaas
4 eieren
een bosje bieslook
zout en peper
eventueel een paar krullen parmezaan

Tomaten wassen en met een scherpe mes er de top van afsnijden. Tomaten uithollen (zaadjes en vocht verwijderen), licht wat zout en peper in strooien.

In elke tomaat een eetlepel oude kaas strooien en wat gesnipperde bieslook. Daarbovenop voorzichtig een ei breken, weer wat zout en peper op strooien.

Bakken in voorverwarmde oven (220 C) tot de ei naar wens gaar is. Zoals je ziet, vind ik ze vooral lekker als ze nog heel zacht zijn. Met het restje bieslook bestrooien, eventueel met een paar krullen parmezaanse kaas of oude kaas versieren en opdienen. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling