Chocoladecake

Tja, kun je nog iemand met een chocoladecake verassen, al is het thuis gemaakt? Dit recept is echter mijn standaard recept voor een chocolade cake, het is ongelooflijk snel te maken, kan best wat haast en kleine foutjes verdragen en lukt altijd. Heerlijk vol van smaak met een hint van koffie, zacht en absoluut niet droog. Ik kan wedden dat het niet lukt om het bij een bescheiden plakje te houden. Genoeg reklame, niet?

130 ml melk
130 ml geurloze slaolie
80 ml afgekoelde espresso of zeer sterke koffie
2 eieren
250 ml suiker
1 theelepel vanillesuiker
snufje zout
250 ml bloem
80 ml cacao
2 theelepels bakpoeder

Alle maten zijn in ml, zo maak je maar 1 maatbekertje vies. Oven voorverwarmen tot 180 C. Melk, olie, koffie, eieren en suiker mixen tot de suiker opgelost is. Bloem, cacao, zout en bakpoeder toevoegen, goed door elkaar heen roeren tot er een vrij dun, maar glad beslag ontstaat. Het beslag in een beboterde en eventueel bekleede met bakpapier vorm gieten en 40-50 minuut bakken. Het is gaar als een houten prikkertje er redelijk schoon (al blijft het wat vochtig) uitkomt.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Recepten
Contact
Receptenontwikkeling