Tynjetaler en croute

Tynjetaler is gemaakt met een knipoog naar Switzerse Emmentaler; dit recept is met een knipoog naar switzerse fromage en croute. Tynjetaler doet het ook ontzettend goed in dit gerecht: het is mild, zoetig en heeft goede smeltkwaliteiten. Heel lekker met augurken, lenteui en een glas koude witte wijn.

Voor 2 flinke porties

1/3 stokbrood (afbakstokbrood doet het ook heel goed in dit recept)
1/2 ui, gesneden in dunne plakjes
4-5 champignons, ook in plakjes
4-5 plakjes ham, fijn gemaakt
roomboter
flinke scheut witte wijn of kirsch
handjevol fijngehakte peterselie
flinke handvol geraspte Tynjetaler

Stokbrood in niet te dikke plakken snijden, beboteren met roomboter (geen margarine!) en in een pan aanbakken tot een gouden korst aan beide kanten. De plakken brood inwrijven met een gepelde knoflookteen en schikken in een ovenschaal, het liefst aardewerk of gietijzer, maar eentje van glas is ook goed.

Uien, champignons en ham aanbakken in roomboter, afblussen met wijn of kirsch, peterselie toevoegen en over de brood heen gieten.

Daarna kaas in een vrij dikke laag eroverheen strooien en in voorverwarmde oven (200 C) bakken tot de kaas gesmolten is en een lichte gouden korstje heeft.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

   
 

 

 

 

Producten
Links
English